Monday, 17 August 2015

Coisas boas da horta! / Good things from the garden!


Em época de fartura, chegou muita coisa boa da horta dos tios do homem. Nham, nham, que maravilha! O que eu gosto de ver a horta! Adorava ter uma! E um dia hei-de ter! É um sonho que eu tenho, viver no campo e ter uma hortinha… Mesmo que não entenda nada da horta (por enquanto…) e o campo me dê alergias! ;P

Mas continuando, recebemos muitos produtos saborosos. Algumas coisas, como curgetes e chuchus, congelei uma parte, já tudo cortadinho, pronto para juntar nas sopas.

Outras coisas que vieram em grande quantidade, como os tomates e os pêssegos, temos comido algumas como estão, mas aproveitei também para fazer doce de pêssego (infelizmente, agora só para o homem juntar ao iogurte e para dar, mas em novembro logo provo também!) e polpa de tomate com cebola.

Eu adoro fazer este tipo de coisas em casa. Sei exatamente o que lá vem (e de onde veio a matéria-prima), controlo os temperos, evito o desperdício de novas embalagens e, claro, poupo dinheiro!

E por aí, como aproveitam os excedentes hortícolas?


In times of abundance, many good things found their way into our home, straight from my huuby’s uncles garden. Yum, yum, how wonderful! Oh, how I want a garden to call my own! I would love to have one! And one day I will! It’s a dream I have, to live in the countryside and have a vegetable garden... Even if don’t have much knowledge about gardening (for now...) and the countryside gives me allergies! ;P

But anyway, we received many tasty products. Some things, like courgettes and chayotes, I froze some of it, all chopped, ready to be added in soups.

Other things that have come in large numbers, such as tomatoes and peaches, we’ve been eaten a few as they are, but I also took the opportunity to make peach jam (unfortunately now only for the hubby to add to his yoghurt and to give away, but in November I’ll also taste it!) and tomato paste with onion.

I love doing this kind of stuff at home. I know exactly what’s in them (and where the raw material come from), I control the seasoning, avoid wastage of new packaging and of course I save money!


How about you, how do you take advantage of the surplus vegetables?

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